Perustukset

Perustukset | Aurinkokaari paikallaanvalu

Perustukset

Perustukset laadukkaasti ja luotettavasti saat Perustus-Ässä Oy:ltä. Suunnittelemme ja toteutamme maanvaraisia ja paalutettavia perustuksia. Toteutustapaan vaikuttavat tontin maaperä sekä rakennettavan talon ominaisuudet.

Teemme perustukset 1-4 viikossa.

  1. Lähetä tarjouspyyntö
  2. Sopimuksen teko – Tulemme tekemään sopimuksen haluamaasi osoitteeseen tai voit tulla myös toimistollemme sopimuksen tekoa varten. (1 pv.)
  3. Perustussuunnitelma – Kun kasassa on rakennusluvat ja tarvittavat asiakirjat, tehdään perustussuunnitelma. (1 – 3 viikkoa)
  4. Perustusten teko – Perustusten teko onnistuu usein 2–3 päivässä riippuen toteutustavasta. (1 – 4 viikkoa)

Perustusvaihtoehdot

Perustukset anturalla

Perustukset anturalla

Tarvittaessa maanvaraisiin perustuksiin valetaan erillinen antura, jolla saadaan perustuksille tarvittava kantavuus. Anturaa tarvitaan myös silloin kun perustaminen tapahtuu harkoilla. Anturan leveys vaihtelee maan kantavuuden mukaan.

Tuulettuva alapohja (rossipohja)

Perustukset tuulettuva alapohja

Ontelolaatoilla toteutettavaa, tuulettuvaa alapohjaa käytetään perustustapana silloin, kun maaperä on kostea tai se sisältää radonia. Ratkaisun tarkoitus on ehkäistä kosteusvaurioita ja radonin kulkeutumista sisätiloihin.

Tuulettuvaa alapohjaa voidaan käyttää myös kohteissa, joissa vaadittaisiin runsaasti maanvaihtoa. Tällöin sisätäyttöjä ei tarvitse tehdä niin paljon.

Paalutettavat perustukset

Paalutettavat perustukset

Kun maaperä on liian pehmeä maanvaraisten perustusten tekemiseen, käytetään paalutettavia perustuksia. Teräspaalut lyödään kantavaan maaperän tai kallioon asti, ja näin mahdollistetaan rakentaminen kosteallekin maalle.

Paalutettavien perustusten yhteydessä käytetään yleensä tuulettuvaa alapohjaa.

Reunavahvistettu laatta

Perustukset reunavahvistettu laatta

Pehmeähköllä maaperällä voidaan käyttää perustustapana reunavahvistettua laattaa, joka jakaa rakennuksen painon koko sen kattamalle alalle. Sokkelit ja talon lattialaatta raudoitetaan ja valetaan yhtenäiseksi. Tätä ratkaisua käytetään usein autotalleissa ja tonteilla, joilla paaluttaminen ei tule kyseeseen (esim. pohjavesialueet).

Lämpöhalkaistu sokkelipalkki

Perustukset lämpöhalkaistu laatta

Lämpöhalkaistussa sokkelipalkissa on keskellä styroksieriste. Sitä käytetään mm. halleissa, kivitaloissa ja ylipäätään rakennuksissa, jotka tehdään harkoilla tai sandwich-menetelmällä.

Kellariperustukset

Perustukset kellari

Toteutamme kellariperustukset harkoista, paikallaan valettuna sekä elementeistä.