Perustukset

Perustukset | Aurinkokaari paikallaanvalu

Perustukset kiinteistöille

Perustukset jopa 1 – 4 viikossa – Perustus-Ässä, Vantaa

Perustukset ovat mahdollista toteuttaa jopa 1 – 4 viikossa. Omakotitalojen ja kiinteistöjen perustusten tekoon vaikuttavat mm tontin maaperä ja rakennettavan talon ominaisuudet. Suunnittelemme ja toteutamme maanvaraisia ja paalutettavia perustuksia.

Perustuksissa käytettäviä rakennusmenetelmiä

Perustusten rakentamisessa käytettäviä menetelmiä on useita. Perustustavan valintaan vaikuttaa maaperän laatu. Ennen perustusten aloittamista saat kauttamme myös geotutkimukset ja perustussuunnittelun. Hyvä pohjatutkimus mahdollistaa täydellisen perustusten suunnittelun.

Perustusvaihtoehdot

Perustukset anturalla

Perustukset anturalla

Maanvaraisiin perustuksiin valetaan erillinen antura, jolla saadaan perustuksille tarvittava kantavuus. Perustuksille tarvitaan anturaa myös silloin kun perustaminen tapahtuu harkoilla. Perustuksen anturan leveys vaihtelee maan kantavuuden mukaan.

Perustustapana tuulettuva alapohja l. rossipohja

Perustukset tuulettuva alapohja

Ontelolaatoilla toteutettavaa, tuulettuvaa alapohjaa käytetään perustustapana silloin, kun maaperä on kostea tai se sisältää radonia. Ratkaisun tarkoitus on ehkäistä kosteusvaurioita ja radonin kulkeutumista sisätiloihin.
Tuulettuvaa alapohjaa voidaan käyttää myös kohteissa, joissa vaadittaisiin runsaasti maanvaihtoa. Tällöin sisätäyttöjä ei tarvitse tehdä niin paljon.

Paalutettavat perustukset

Paalutettavat perustukset

Kun maaperä on liian pehmeä maanvaraisten perustusten tekemiseen, käytetään paalutettavia perustuksia. Teräspaalut lyödään kantavaan maaperän tai kallioon asti, ja näin mahdollistetaan rakentaminen kosteallekin maalle.
Paalutettavien perustusten yhteydessä käytetään yleensä tuulettuvaa alapohjaa.

Reunavahvistettu laatta

Perustukset reunavahvistettu laatta

Pehmeähköllä maaperällä voidaan käyttää perustustapana reunavahvistettua laattaa, joka jakaa rakennuksen painon koko sen kattamalle alalle. Sokkelit ja talon lattialaatta raudoitetaan ja valetaan yhtenäiseksi. Tätä ratkaisua käytetään usein autotalleissa ja tonteilla, joilla paaluttaminen ei tule kyseeseen (esim. pohjavesialueet).

Lämpöhalkaistu sokkelipalkki

Perustukset lämpöhalkaistu laatta

Lämpöhalkaistussa sokkelipalkissa on keskellä styroksieriste. Sitä käytetään mm. halleissa, kivitaloissa ja ylipäätään rakennuksissa, jotka tehdään harkoilla tai sandwich-menetelmällä.

Kellariperustukset

Perustukset kellari

Kellariperustukset toteutetaan betoniharkoista, paikallaan valettuna sekä betonielementeistä.
Paikalla valettu betonirunko on nopea, muokattava ja aina mittatilauksena varmasti piirustusten mukainen.

Teemme perustukset 1 – 4 viikossa

Toimi näin:

  1. Lähetä tarjouspyyntö
  2. Sopimuksen teko – Tulemme tekemään sopimuksen haluamaasi osoitteeseen tai voit tulla myös toimistollemme sopimuksen tekoa varten. (1 pv.)
  3. Perustussuunnitelma – Kun kasassa on rakennusluvat ja tarvittavat asiakirjat, tehdään perustussuunnitelma. (1 – 3 viikkoa)
  4. Perustusten teko – Perustusten teko onnistuu usein 2 – 3 päivässä riippuen toteutustavasta. (1 – 4 viikkoa)

Emme jätä mitään arvailujen varaan – Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
Soita tai jätä viesti, sovitaan yhteinen suunnittelupalaveri ja alkukartoitus kiinteistösi pohjarakentamiseen.

Avainsana: Perustukset